Blog 6C – 2: Consejo de la Abogacía

Creieu que la presència del CGAE en la discussió de les lleis i en la defensa de la professió és visible i dóna resultats?

5 comments

by Ismael Campos, Sant Feliu de LLobregat, 2210

Dilluns, Octubre 7th, 2013

És poc visible, com en el tema de les taxes judicials on els advocats joves vam arribar molt abans en la lluita contra el que era en el seu moment avant-projecte de llei de taxes... tant informant a la resta de companys com en la posada en marxa de campanyes contra la idea de pagar taxes per l´us de la justicia. I si està donant resultats... doncs evidentment NO tot el que voldríem els advocats... si promulguen la llei de taxes, si modificaran la llei de demarcació i planta, si la llei de Serveis professionals tira endavant sense obligatorietat de col·legiació i poden exercir els procuradors... sembla que gaire pressió no fem...

by Marta Sintes , 17.505, ICAB

Dimecres, Octubre 9th, 2013

No como tampoco lo es en el caso del CICAC. De la misma manera que los Ltdos. no acuden a votar en las elecciones en sus propios Colegios por no creer en la institución colegial ( club herméticamente cerrado de unos cuantos que copan la escuela de práctica jurídica, las directrices de las revistas colegiales y lo deciden todo...con apariencia democrática externa por la existencia de unas comisiones colegiales),al carecer de voz la inmensa mayoría y no sentirse identificada con su propio Colegio ( pero sí obligados a colegiarse) la fuerza y la unión son inexistentes siendo el resultado que sus propios representantes ( teóricos) transmiten y recogen el fruto de una absoluta debilidad frente a los poderes públicos. Por lo demás; la defensa de la profesión siempre lo es con retraso, debilidad, cobardía y con sumisión al patrón ideológico o político de turno.

by Jaume Torrent ICAFI 274

Dijous, Octubre 17th, 2013

El tema de la participació a les eleccions col.legials crec s'hauria de matissar i potser també ens donaria una mica la idea de cap a on tenen que anar els col.legis. Si analitzem la participació proporcional en les eleccions col.legials veurem que la dels col-legis petits, on tothom es coneix, quan hi ha més d'una candidatura és mes alta que en els col-legis grans. per tant potser una fragmentació dels col.legis grans en més col.legis més petits i proper donaria una major participació. Però la pregunta que aquí es formula no es aquesta, sinó la presencia efectiva del CGAE en la defensa de la professió en el moment de la el-laboració de les lleis. I aquí sí que estic d'acord amb els dos comentaris anteriors. La eficàcia del CGAE, a jutjar pels resultats es molt pobre i alguna cosa s'hauria de canviar.

by Jordi albareda Cañadell 691

Dissabte, Octubre 26th, 2013

També es feina nostra fer-la mes visible. Crec que darrerament la tasca del CGAE ha millorat força en aquest àmbit .

by ramonpalau

Dimarts, Novembre 5th, 2013

Estic d'acord amb aquest últim comentari. La tasca del CGAE ha millorat ostensiblement els darrers anys (tot i que sempre es pot fer més). Però cal donar a conéixer entre els col·legiats d'arreu l'Estat la tasca que ha fet. No és suficient fer la tasca. Cal una feina divulgativa a través dels serveis de comunicació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

×