Blog 6B – 4: El Consell i els Col·legis

Per als col·legis petits, el Consell és convenient, necessari, útil o tot el contrari?

9 comments

by Marta Sintes , 17.505, ICAB

Dimecres, Octubre 9th, 2013

El CICAC es un órgano más que distante y lejano. Sabemos que está compuesto por los 14 Decanos del los diferentes colegios de Abogados de Cataluña. Los Ltdos adscritos al T.O lo conocen por su ineficacia más absoluta en procurar los pagos puntuales de quiénes hacen posible la justicia, a ciudadanos que alegan carecer de recursos económicos, y también por los tres recortes padecidos, sin justificación alguna, con unas más que criticables " negociaciones" entre dicho organismo y el "Departament de Justicia". Las relaciones ICAB- CICAC son desconocidas para los Ltdos de Barcelona porque el propio ICAB siempre alude al CICAC como organismo independiente y no se habla o se evita cualquier alusión al CICAC desde el propio Colegio. En consecuencia, es fácil entender lo que representa el Consell para los Colegios pequeños.

by Jaume Torrent ICAFI 274

Dijous, Octubre 10th, 2013

Pels col.legis petits crec que el Consell es imprescindible i que del seu enfortiment depen en bona part la supervivencia i necessitat dels col.legis petits.

by ramonpalau

Dimarts, Octubre 15th, 2013

Estic totalment d'acord amb aquest últim comentari, a risc que em titllin de centralista. Però sempre és necessari algú que aglutini els diferents parers, opinions i diferents formes de fer de cada un dels col·legis catalans, posant en ordre i homogenitzant els diferents criteris. En primer terme, la funció del Consell és fer una tasca de camp, d'investigació, saber que volen els col·legis que el formen a través dels seus Degans (que es reuneixen periòdicament) i les diferents comisions; observar com fan les coses, com apliquen les normes, com es desenvolupen. En aquest sentit, són fonamentals els congresos de Juntes de Govern de Catalunya (si no tinc mal entés, aquest novembre es celebra un), on es posen sobre la taula i debaten les inquietuts i necessitats de cada un dels col·legis catalans. Tenint en compte les experiències particulars de cada col·legi, els feelings, els inputs, les impressions, etc. el Consell ha de fer una refosa, és a dir, un compendi o refregit de tot plegat.

by ramonpalau

Dimarts, Octubre 15th, 2013

Ep, i no ens oblidem de la funció representativa del Consell. Qui si no representaria els col·legis catalans davant del Consejo i altres institucions autonòmiques o estatals? Creieu que haurien d'anar sols cada un dels col·legis per defensar les seves pretencions? Com diu el refrany, la unió fa la força. I el Consell representa precisament aquest vincle d'unió!!!!

by Marta Sintes , 17.505, ICAB

Dimarts, Octubre 15th, 2013

El problema es que no ens sentim representats ni pels Col.legis ni pel CICAC, la unió no la veiem enlloc.

by Francesc Peyró, ICAB, 26322

Dimarts, Octubre 29th, 2013

El Consell es útil, tant o més pels col·legis petits, es qüestió de sumar forces front a problemes de tot el col·lectiu. Als que no es senten representats els diria que hi participin més activament i que facin sentir la seva veu per a aportar solucions i millores, aixecar la veu només per a queixar-se i demanar que ho desmantellem tot no es treballar gaire per millorar les condicions del conjunt. Es evident però que 10 vots mai tindran més força que 1.000.

by Anònim

Dimecres, Octubre 30th, 2013

He sido siempre proactiva y he tenido que recurrir a otros Colegios de España- siendo atendida de inmediato por Decanos que no me conocían de nada- que el de mi propio Colegio o el CICAC de los que no obtuve respuesta alguna. He trabajado siempre por el bien común y he aportado soluciones que, finalmente, se acogieron, en parte, tras 2 años por el ICAB ( eso sí sabiendo que mi estudio estaba ya difundido en toda España). Así que el problema es otro. Si no se quiere ver o se niega es otra cuestión diferente.

by JOSEP MEDINA PADIAL, COL.LEGI D’ADVOCATS DE GRANOLLERS Nº 1392

Dijous, Octubre 31st, 2013

Per gaudir de representació no pots quedar-te al teu despatx i esperar a que te la serveixin, has d'apropar-te i exigir-la tant del Consell com del propi Col·legi, i també són les institucions les que han de vetllar per aconseguir que els companys se la sentin com a seves.

by ramonpalau

Dissabte, Novembre 2nd, 2013

Jo crec que els Col·legis petits necessitem el Consell perquè la unió fa la força. Entitats petites com el meu col·legi no tenen prou pes social, polític econòmic per fer-se sentir. És al CICAC on troba el centre de canalització i expressió de la seva voluntat, de la voluntat dels seus col·legiats. Al CICAC el nostre Degà pot expressar les seves inquietuts, desitjos, preocupacions, etc. que no són més que les dels Col·legiats. Al Consell seran tingudes en compte les voluntats dels diferents col·legis per fer-es valdre on calgui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

×