Blog 6B – 1: El Consell i els Col·legis

Creus que els col·legis han de renunciar una part de sobirania a favor del Consell, per tal de donar-li major autoritat i autonomia a l’hora de negociar amb l’Administració?

8 comments

by Marta Sintes , 17.505, ICAB

Dimecres, Octubre 9th, 2013

No.

by Jaume Torrent ICAFI 274

Dijous, Octubre 10th, 2013

Jo crec que sí. El Consell ha de tenir capacitat delegada suficient per negociar amb la Administració en nom de tots els Col.legis catalans.

by ramonpalau

Divendres, Octubre 11th, 2013

Jo optaria per una posició híbrida o eclèctica. Tal com estan les coses, no ens va malament. És necessari que el Col·legi tingui i exerciti les comptències que li correspondrien per la proximitat amb el col·legiat (deontologia, execució de sancions, formació, etc.) i que el Consell faci una funció supervisora, normativa, reglamentària, d'homogenització, unificadora, etc. en base a les impressions que transmetin els Degans com a representants dels respectius col·legis.

by ramonpalau

Dimecres, Octubre 16th, 2013

Jo crec que les coses ja estan bé com estan a data d'avui. Com s'ha dit, els col·legis han de fer les funcions que els correspon per la proximitat amb els companys. Crec que el Consell ja té prou competència delegada per representar l'advocacia catalana. No li cal més. A més, no oblidem que el Consell són tots els col·legis catalans, els degans dels quals es reuneixen periòdicament.

by Marta Sintes , 17.505, ICAB

Dimecres, Octubre 16th, 2013

Ho sento però no estic gens d ´acord. Els 14 Degans dels Col.legis Catalans representen als seus Col.legis i sobretot als seus col.legiats. Massa sobirania de 14 persones no em sembla bé. La soberanía ha de ser compartida amb els Col.egis, sinò es donen els típics problemas de extralimitacions. Al cap i a la fi moltes vegades els diputats que es presenten a les eleccions reben més vots que els candidats que es presenten a Degà. Tampoc podem oblidar que a Barcelona, per exemple, a les 3 últimes eleccions han votat un 22%, 7% y 18% de tot el cens col.legial i això vol dir que el 80% ja no confía en un posible canvi i que estem avorrits de tant "cercle tancat" que va a la seva, que els elegits ho han sigut per un porcentatge irrisori a més de donar constancia del fracàs extrem de la institució.

by Guillem, ICAB, 18782

Dimarts, Octubre 22nd, 2013

Jo disoldria el CICAC.

by Francesc Peyró, ICAB, 26322

Dimecres, Octubre 30th, 2013

No. Està bé com ho tenim. El Col·legi te les seves funcions i el Consell les seves. En el moment que s'aglutinen forces en el Consell i acord entre tots els col·legis ja es dona prou autoritat i força al Consell per a que faci la seva tasca. Les lectures sobre el % electoral son totalment alienes a aquesta qüestió. Podem dir que si el 80% no vota es per que ja els va bé com està. La abstenció no es pot contar en el sentit que més ens agradi. Qui no parla ni afirma ni nega. En qualsevol cas no es el tema del que parlem en aquest punt. Marejar la perdiu per distreure l'atenció del punt principal no ens ajudarà gaire.

by Anònim

Dimecres, Octubre 30th, 2013

Está más relacionado de lo que parece.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

×