Blog 2B – 2: Normativa i sancions aplicables

NORMATIVA I SANCIONS APLICABLES

Dins del r猫gim sancionador, han de ser regulades amb una major possibilitat d鈥檌ntervenci贸 mesures cautelars davant de determinades actuacions professionals?

6 comments

by Marcelo Enrique daghero, Colegiado 2286 ICAT

Divendres, Octubre 11th, 2013

Debe regir una 煤nica normativa, sin lugar a dudas. Los bienes jur铆dicos protegidos , vida, integridad f铆sica, propiedad, o la actuaci贸n conforme a derecho son los mismos en Catalu帽a, Galicia, Extremadura o Pa铆s vasco.

by Marcelo Enrique daghero, Colegiado 2286 ICAT

Divendres, Octubre 11th, 2013

el blog 茅ste est谩 err贸neamente dise帽ado o est谩 a pro贸sito dise帽ado deesta manera ya que no tiene absolutamente nada que ver la pregunta en letras amarillas con la pregunta en letras negras que se encuentra en esta p谩gina bajo el t铆tulo Normativa y sanciones aplicables. se deber铆a mejorar en ese sentido por parte del CICAC. Dicho esto, digo que la aplicaci贸n de la incoaci贸n, procedimiento y ejecuci贸n no debe ser ni pol铆tico territorial ni colegial, sino de un 贸rgano independiente como es el Estado, 驴que Estado?, pues, eso forma parte de una discusi贸n que no la tienen cerrada ni Catalu帽a ni el Estado Central, y por lo tanto o bien concluyen este tema, o no se podr谩 convenir determinadas tomas de decisiones. por lo pronto, sea el estado central o sea el Estado auton贸mico, a mi, a este letrado le da mas garant铆as que sea un colegio de abogados el que incoe, procese y ejecute expedientes, por la parcialidad que hay en este segundo caso y la imparcialidad en el primer caso, pero siempre, y luego de que hubiera o hubiese intervenido el 贸rgano jurisdiccional y tras agotar el procedimiento administrativo o penal.-

by Marcelo Enrique daghero, Colegiado 2286 ICAT

Divendres, Octubre 11th, 2013

hago una correcci贸n: d贸nde dice (...) por lo pronto, sea el Estado central o sea el Estado auton贸mico, a mi, a este letrado le da m谩s garant铆as que sea ""EL ESTADO CENTRAL O AUTON脫MICO" el que incoe, procese y ejecute procedimientos deontol贸gicos, a que sea un colegio de abogados..., por la parcialidad que hay en este segundo caso y la imparcialidad en el primer caso(cuando es el Estado el que interviene)..., y luego de que hubiera intervenido el 贸rgano jurisdiccional y tras agotar el procedimiento administrativo o penal.-

by Esther Sancho i Cepero, ICALL n煤m. 1272

Dilluns, Octubre 14th, 2013

A la pregunta 1: Els col路legis s贸n els que estan en millor disposici贸 de dictaminar el nostre propi cat脿leg de sancions. Despla莽ar aquesta potestat dels col路legis a l'administraci贸 茅s un canvi de paradigma que, al meu entendre, ve a crear problemes en lloc de resoldre'ls ja que elimina aquesta mirada introspectiva que actualment t茅 la professi贸, entenent que la millor manera de defensar la professi贸 茅s no permetent certes conductes o actuacions que la malmeten; per貌 si no 茅s l'advocacia la que s'autoregula en aquest sentit i qui exerceix la potestat sancionadora s贸n uns funcionaris no exercents, a banda de les evidents limitacions en la comprensi贸 de les situacions plantejades, pot tenir un efecte molt negatiu en la imatge i percepci贸 del nostre col路lectiu (des de dins i des de fora) que no es podr脿 treballar ja des del col路legi sin贸 que ser脿 un campi qui pugui.

by Pere Madorell Ravent贸s, Col路legi Sant Feliu de Llobregat, 1.719

Dijous, Novembre 7th, 2013

El fet que hi hagi m茅s d'una norma disciplin脿ria no 茅s nom茅s producte de la configuraci贸 de l'estat en Comunitats Aut貌nomes, sin贸 que tamb茅 ho provoca el que cada Col路legi tingui els seus estatuts i, dins d'aquests, es prevegi l'脿mbit disciplinari. Per tant, ens movem b脿sicament amb tres normes en quant a disciplina: estatal, auton貌mica i la pr貌pia del Col路legi. Al final, l'important 茅s con猫ixer-les totes quan et poses a aplicar-les.

by Pere Madorell Ravent贸s, Col路legi Sant Feliu de Llobregat, 1.719

Dijous, Novembre 7th, 2013

AQUEST COMENTARI VA PER A LA SEGONA PREGUNTA: les mesures cautelars entenc que han de ser possibles davant de situacions d'urg猫ncia o clamoroses que exigeixen una actuaci贸 preventiva o provisional ja a l'inici de l'expedient disciplinari.

Deixa un comentari

L'adre莽a electr貌nica no es publicar脿.

×