Blog 1C – 3: Jutjats de Pau

JUTJATS DE PAU

En cas de ser partidari o partidària de la concentració dels jutjats d’instància i instrucció a les capitals de província, enumereu, al vostre parer, els avantatges que això pot suposar; i en cas de ser partidari o partidària de la demarcació i planta judicial actual, en el mateix sentit, enumereu els avantatges en comparació amb la proposta del Ministeri.

5 comments

by LLUIS PEGUEROLES ARIÑO. Col·legi Advocats i Advocades de Tortosa. Núm. 035.

Dijous, Octubre 10th, 2013

Soc partidari de l'actual demarcació i planta judicial, per la proximitat de la justicia, per l'abaratiment de costos i perque es molt mes eficaç que la proposada pel Ministeri.

by Josep Felip i Fillat. Lleida. 571

Dimarts, Octubre 15th, 2013

Els jutjats de pau s'han de suprimir i donar totes les competències als de primera instancia a comarques. La comarca es la unitat adminitrativa i politica que s'ha de potenciar a tots el nivells. De 900 municipis a Castalunya a 41 comarques, la eficiència, estalvi i profesionalitat seria garantia d'exit, eliminar politics i donar confiança als tècnics de carrera. (secretaris, interventors)

by Mª José, Tarragona, nº 1775

Divendres, Octubre 18th, 2013

Calen millores evidents per fer més efectiva la Justicia, aproximar i descentralitzar o allunyar i centralitzar són dos propostes que comporten ventatges i inconveniets cadasquna d'elles i que tots podem apreciar i que no repetiré per no cansar al personal. Ara bé cap reforma sigui una u altra no tendrà cap èxit sinó aporta qualitat i efectivitat a la Justicia, i té assignat un ampli pressupost al darrera per desenvolupar la teoria. I pel que sembla la finalitat de les reformes és retallar costos, estalviar, controlar i això de per si dona molt mala espina.

by Vladimir Lamsdorff, ICAB, 16.164

Divendres, Octubre 25th, 2013

No estoy seguro. Los juzgados que hay ahora en las capitales de provincias son manifiestamente incapaces de asumir el trabajo que desempeñan ahora los de comarcas, más el suyo propio, salvo que nos conformemos con señalamientos dentro de 4 años. Para implementar la reforma, se tendrían que crear en las capitales, como mínimo, tantos juzgados como los que se suprimieran, tan sólo para mantener el actual colapso y la ridícula ratio de juez por habitantes, ya no digo para mejorar. Y ¿cuántos juzgados hay, sin ir más lejos, en la sola provincia de Barcelona? ¿Cuánto valdría crear ese disparate de juzgados nuevos? O bien se aumentaría desmesuradamente el gasto (y para nada, como ya hizo Gallardón en Madrid, yo me endeudo y cuando haya que pagar, ya no estaré) o bien ya podemos despedirnos de una administración de justicia mínimamente eficaz. Lo más probable es que de salir adelante la reforma, ocurran ambas cosas a la vez.

by Marta Matavera i Tajà (nº 833 – ICAVIC)

Dijous, Octubre 31st, 2013

No cal eliminar els Jutjats de Pau, atès que permeten atendre els assumptes "menors" amb eficacia i sense gravar al ciutadà amb el desplaçament. Però cal que tinguin els mitjans tècnics i professionals adequats. L'oficina del Jutjat de Pau ha de ser capaç. Alhora, pertoca que en les ciutats cap de comarca hi hagin els Tribunals de 1ª Instancia i Tribunals d'Instrucció, per continuar afavorint la proximitat al ciutadà i per atendre els assumptes . El que podriem discutir és l'existència dels Tribunals mixtes, atès que els assumptes penals col·lapsen els civils i els eternitzen. Actualment tenim les oficines montades (millorables segurament...),ara s'han de construir "ciutats-de-justicia" arreu ??

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

×